Psykoterapeut Gunna Hesselbjerg

Klinik:
Helsingør

27 12 97 10
Send mail

 

 

 

Skrevet af Isak fra Syrien, 615 e.Kr.

Stilheden er Guds stemme


Hvad er hjertets renhed?

Sagt med få ord er det hjertets barmhjertighed over for hele Universet. Og hvad er hjertets barmhjertighed? Det er flammen, som brænder for hele Skaberværket, for menneskene, fuglene, dyrene, dæmonerne – for alt som er skabt. Når mennesket betragter eller tænker på alle skabte væsener, bliver hans sjæl fyldt med tårer i en dyb og inderlig medfølelse, som er hans hjerte, og som gør ham ude af stand til at udholde, høre eller se, at uret eller lidelse rammer nogen levende skabning.

Den bøn, som er ledsaget af tårer, gælder lige meget for umælende skabninger, sandhedens fjender og dem som skader sandheden – for dem alle er den en bøn om, at de må blive bevaret og renset. En uendelig dyb og inderlig medlidenhed fødes i menneskets hjerte og gør ham Gud lig.

Når helligånden bygger sin bolig i et menneske, kan han ikke længere lade være med at bede. For helligånden beder i ham, og hvad enten han sover eller våger, vil bønnen aldrig forlade hans hjerte. Om han spiser eller drikker, hviler eller arbejder, eller ligger i dyb søvn, vil bønnens tilgivelse af sig selv ånde ud fra hans hjerte. Når han er kommet dertil, sætter han ikke længere en fast tid af til bønnen, han giver den al sin tid.